Dil Seçenekleri
Ceylin Soft Newmedia Products
Ceylin Soft Ayraç Ana Sayfa
Ceylin Soft Ayraç
Hizmetler
Ceylin Soft Ayraç
Ürünler
Ceylin Soft Ayraç
Referanslar
Ceylin Soft Ayraç
Kampanyalar
Ön Teklif İstek Formu
Hizmetler
Özel Yazılım / Geliştirme
Web Tasarımı
E-Ticaret Yazılımı
Arama Motoru Optimizasyonu (Seo)
Grafik tasarım
Logo Tasarımı
İnteraktif Cd Tasarımı
Bilgisayar Satışı / Teknik Servis
Katalog Tasarımı
3D Modelleme / Animasyon
Tanıtım Filmi / Tasarımı
Web Programlama
Domain / Host Hizmetleri
Bakım / Güncelleme
Flash Banner Tasarımı
Broşür Tasarımı
Etiket Tasarımı
Reklam / Tanıtım
Afiş Tasarımı
Fotoğraf Çekimi
Kurumsal Kimlik
Google Adwords
E-Bülten Tasarımı
Toplu E-Mail Gönderimi
Flash Oyun Yazılımı
Panoroman Çekim
Bakım / Güncelleme

Bir ziyaretçi aynı siteyi tekrar ziyaret ettiğinde farklı bir şey bulamıyorsa, tekrar ziyaret ve buna bağlı olarak tekrar satış konularında bu durum caydırıcı etki yamaktadır. Dolayısı ile, iyi bir web sitesi gelişmeleri süratle yansıtmalıdır. Bazı sitelerde süresi geçmiş fiyatlar, kampanyalar vb. yer almaktadır. Bunlar kritik hatalardır. Web sitelerinin en önemli avantajı dinamik olabilmeleridir. Güncel olmayan bilgi değerli değildir, ve firmanın bir çok sorun yaşamasına sebep olabilir. Ziyaretçileri web sitemizden uzaklaştırmaktadır.Kısaca, sitenizin güncel olması için çaba sarfedilmelidir.

Hatta yoğun bilgi içeren sitelerde sayfalar veritabanlarında saklanmakta ve ziyaretçi ihtiyacı olan sayfayı çağırmaktadır. Bu yöntemin sebebi veritabanlarının güncellenebilme kolaylığıdır.

Güncelleme tarihlerinin sitelerde yer alması ve hatta düzenli güncelleme periyotlarının olması da yöntemlerden bazılarıdır. Bazı durumlarda, bunun açıklamak çok etkili olur. Örneğin sitemiz 15 günde bir güncellenmektedir. Ya da güncellemeye 2 gün kaldı gibi.

İyi web siteleri yaklaşık 6 ayda bir tasarımlarını da değiştirirler. Web de durmak yoktur.

Güncel olmayan bilgi değerli değildir.
Web sitenizin güncel olmasının ne denli önemli olduğunu biraz önce anlatmıştık. Güncellemeler için web tasarımcılar belli ücretler alırlar. Bu, aslında pahalı gibi görünse de güncellemeleri kendi yapmanızdan daha ekonomiktir. Çünkü, güncelleme yapılırken ilgili web sayfalarında işlemler yapıldıktan sonra sayfalar tekrar gönderilir. Bunu şöyle düşünün, ticari programınızda stokları ya da fiyatları değiştirirken programın tasarım ve altyapısına ulaşamıyorsunuz, ama web sitelerinde durumu böyle değil. Eğer tüm dosyalar önünüze gelirse istemeyerek bozabilirsiniz, ki bunun düzeltilmesi daha zordur.

Bir de otomatik güncellemeler vardır. Örneğin elektronik ticaret yapılan, gelişmiş bir web sitesinde günde belli sayıda bağlantı ile stokların ve siparişlerin karşılıklı güncellenmesi otomatik olarak yapılabilir.

Sık değişen bölümler için, web tasarımcınızdan ilgili güncellemeleri bizzat yapmak için bir sistem geliştirmesini isteyiniz. Daha önce de belirttiğimiz hata sonucu web sitenize zarar verme riskini almamak için, sizin yapacağınız güncellemeler için, tarayıcı üzerinden güncelleme yapma imkanına sahip olmanızda fayda var. Böylece, hem sık, hem de dilediğiniz yerden güncelleme yapabilirsiniz. Web siteniz, içerik olarak zengin, büyüme ve değişme potansiyel olan bir web sitesi ise, mutlaka Internet üzerinden uzaktan güncelleme olanağına sahip olmalısınız. Eğer daha dingin bir web sitesi hazırlattı iseniz, güncellemelerin tümünü web tasarımcıya yaptırmanız uygun olabilir

Mümkünse, güncellemenin de içinde olduğu, sürekli bir bakım ve güncelleme sözleşmesi en iyisi olacaktır. Web sitenizin üzerinde sürekli birinin elinin olması iyidir. Bu hem bakım amaçlı hem de geliştirme ve tanıtma amaçlı olmalıdır. Tek boyutlu bir iş değildir. Nasıl ki, arabanızı yıkatıyor ve bakımını yaptırıyorsanız sitenize de gereken özeni göstermeniz, tahmin edeceğinizden daha büyük bir geri dönüş sağlayacaktır.

Çoğu web tasarım firması, web sitesinin yayınından sonraki aşamaları pek karlı bulmaz ve angarya olarak görür. Çoğu web sitesi sahibi de aylık veya yıllık web yönetim ve işletme ücreti ödemeyi gereksiz masraf olarak algılar. Her iki tarafında haklı olduğu yanlar vardır. Web tasarım firması, iyi bir web yönetim modeli hazırlamışsa sorun kolayca aşılacaktır.

Sorun şu, web siteniz her ay güncelleme gerektirmeyecek yapıda olabilir, her ay arama motorlarına yeniden kayıt edilmesi de gerekmeyebilir vb. pek çok iş çok sık yapılmak zorunda olmayabilir. Dolayısı ile sizin için aylık ödemeler yapmak da uygun olmayabilir. Ama yayın sonrası hizmetlerin hepsi bir paket olarak sözleşme konusu yapılırsa, her ay ödeyeceğiniz paranın karşılığını alabilirsiniz. Hizmeti sunacak firma ise, her ay belli süreleri web sitenizin farklı işleri için harcayarak alacağı parayı hak edebilir. Yeterli sayıda bakım ve güncelleme sözleşmesi yapan bir web tasarım firması, uzman personelini ay boyunca birden çok web sitesi için çalıştırarak kazanç elde edebilir. Yine de, web tasarım firması için elde edeceği en önemli kazanç, yaptığı web sitesinin başarı elde etmesi olacaktır. Web sitenizin başarısına katkıda bulundukça dolaylı olarak kendi başarısına da katkıda bulunabilir. Örneğin sitenizde tasarımı yapanın bir logosu ve ismi yerleştirilmişse, web sitenize gelen ziyaretçi arttıkça, web tasarımcıya giden ziyaretçi de artar. Sizin olumlu referanslarınız da ayrı bir kazanç olur.

Tam bir yönetim anlaşması, ya da kendi yapacağınız güncellemelerden hangisine karar verirseniz verin, mutlaka web sitenizi güncel tutun. Örneğin geçen sene hazırlanmış bir referans veya fiyat listesi web sitenizde yer alıyorsa, kaybediyorsunuz demektir. Ya da halen var olmayan bir web sitesine verilmiş bağ, ya da artmayan ziyaretçi sayısı. Bunların hepsi yatırımınızın karşılığını tam olarak almanızın önündeki engellerdir.

İyi web siteleri yaklaşık 6 ayda bir tasarımını geliştirir. Web siteniz ziyaret edildikçe nasıl geliştirebileceğiniz hakkında fikir sahibi olursunuz. Bazı web sayfaları daha çok ilgi çekebilir. Rakipler değişiklikler yapabilir. Veya siz, firmanızda bir yenilik yapabilirsiniz. Bunun yanında, tekrar gelen ziyaretçiler artık web sitenizin görünüşünden sıkılmıştır. Bilgiler de değişmiyorsa zaten tekrar gelmeleri için sebep de kalmamıştır. Mağazacılar bilir, yeni modeller satışı artırır, yeni dekorasyon da. 6 ay gibi sıklıkta yapılan değişiklikler genelde makyajdır. Çünkü bu sürede, site sahibinin ilkelerinde ya da tekniğinde belirgin değişiklikler olması çok kuvvetli bir olasılık değil. Makyaj (facelift), web sitesinin yapısına ve içeriğine fazla müdahele etmeden, görselliğinde değişiklik yapılmasıdır. Otomotiv sanayinde çok belirgin olarak rastlanan bir olgudur. Otomobil modelleri genelde 7 ile 11 yıl ömür biçilerek üretilir (en kısa 5 yıl). Ama model ilk satışa çıktıktan 2-3 yıl sonra aracın farları, fren lambaları, ızgarası, tamponları gibi ana yatırım kalemi olan gövdeyi değiştirmeyen, ama taze bir etki ile satışı artıran yenilemeler yapılır. Web sitelerinde de durum aynıdır, sadece süreler farklıdır.

Güncel olmayan bilgi değerli değildir. Güncelleme için web tasarımcınızla anlaşın veya sistem geliştirin. Web sitenizi kaderine terk etmeyin.

Hakkımızda
Ceylin Soft Ayraç Markalarımız
Ceylin Soft Ayraç
Gizlilik
Ceylin Soft Ayraç
İletişim
Ceylin Soft Danışma Hattı
Danışma Hattı (0224) 242 4949
Ceylin Soft Canlı Destek
Copyright © 2003-2024 Ceylin Soft